Izolatorët

Sipas llojit të postimit dhe konduktorit që kemi zgjedhur, për një funksionim të mirë të hekurplotës elektrike, është thelbësore të zgjedhim llojin e izoluesit për hekurplotën elektrike. Izoluesit për hekurplota elektrike kanë funksionin të largojnë telat nga njëri-tjetri dhe të parandalojnë rrjedhjen e energjisë në tokë. Izoluesit e prodhuar nga Gemi Elettronica janë të qëndrueshëm, shumë të mbingarkuar, të lehtë për t'u montuar, të disponueshëm për posta druri dhe hekurin.

Gjithashtu, izoluesit janë shumë të rëndësishëm për funksionimin e plotë të hekurplotës elektrike. Ato ndihmojnë të mbajnë telat në pozicion të sigurt dhe të parandalojnë ndërprerjen e furnizimit me energji. Në këtë artikull do të flitet për llojet kryesore të izoluesve për hekurplota elektrike dhe pse është e rëndësishme të zgjedhim atë të duhur për hekurplotën tonë.

Izoluesit e Vargut

Izoluesit e vargut janë lloji më i përdorur i izoluesve për hekurplota elektrike. Ata janë të vendosur në postat e drurit ose hekurit dhe ndihmojnë të ndajnë telat nga njëri-tjetri. Izoluesit e vargut janë të disponueshëm në formë të rrumbullakët ose të drejtkëndësh, në varësi të tipit të postës dhe konduktorit që do të përdoret.

Izoluesit e vargut janë të prodhuar me materialet më të mira dhe janë shumë të qëndrueshëm. Ata janë të përshtatshëm për përdorim në kushte të ndryshme klimatike dhe rezistojnë kundër ndikimit të UV-ve. Kjo i bën ata shumë të përshtatshëm për përdorim në fushat e kafshëve me dru dhe fushat e kafshëve të ziera.

Izoluesit për Shirit

Izoluesit për shirit janë lloji i dytë më i përdorur i izoluesve për hekurplota elektrike. Ata janë të përdorur veçanërisht për hekurplota të mëdha dhe për përdorim në fushat e kafshëve të mëdha. Izoluesit për shirit kanë formë të drejtkëndësh dhe janë të vendosur në krahët e shiritit. Kjo ndihmon në të qëndruar telat në pozicion të duhur dhe në parandalimin e ndërprerjes së furnizimit me energji.

Izoluesit për shirit janë të prodhuar me materialet më të qëndrueshme dhe janë të aftë të rezistojnë kundër ndikimit të kushteve të ndryshme klimatike. Ata janë të përshtatshëm për përdorim të gjatë dhe janë ideale për fushat e kafshëve të mëdha në fermat.

Izoluesit për Kepëndësh

Izoluesit për kepëndësh janë lloji më i përdorur i izoluesve për hekurplota elektrike në njësitë hyrëse. Ata janë të përdorur veçanërisht për të ndarë telat në hyrjet e fermës dhe ndihmojnë në të qëndruar telat në vend. Izoluesit për kepëndësh janë të vendosur në anën e tastierës dhe sigurojnë që shiriti të mos lidhet me gjëra të tjera.

Izoluesit për kepëndësh janë të prodhuar me materiale të qëndrueshme dhe janë shumë të durueshëm. Ata janë të përshtatshëm për përdorim në kushte të ndryshme dhe janë ideale për përdorim në fermat e kafshëve të mëdha dhe të vogla.

Në përfundim, zgjedhja e llojit të duhur të izoluesit për hekurplotën tonë është thelbësore për një funksionim të mirë dhe të qëndrueshëm të sistemit elektrik. Izoluesit e prodhuar nga Gemi Elettronica janë garanci për cilësi dhe përshtatshmëri për përdorim në kushte të ndryshme. Sigurohuni që të zgjidhni izoluesit e duhur për hekurplotën tuaj për të garantuar një mbrojtje të sigurt dhe të qëndrueshme për kafshët tuaja.

Read more »

Kit completo per recinto elettrico Recinzione Elettrica Rete Elettrica Elettrificatore Isolatori Filo Cinghiali Mucche Galline -
  Elektrifikoni gardhin tuaj me kompletin tonë të plotë: energji, izolues, tela, doreza dhe shirit. Siguri dhe efikasitet për kafshët tuaja
  12 981 ALLÇmimi
  Kit completo per recinto elettrico Recinzione Elettrica Rete Elettrica Elettrificatore Isolatori Filo Cinghiali Mucche Galline -
   Elektrifikoni gardhin tuaj me kompletin tonë të plotë: energji, izolues, tela, doreza dhe shirit. Siguri dhe efikasitet për kafshët tuaja
   12 981 ALLÇmimi
   Isolatori per pali in legno 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per anIsolatori per pali in legno 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per an
    • -50%
    Gemi Elettronica Izolues për shufra druri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike gardhe të elektrifikuar për kafshë derra të egër qentë lopë kuaj derra pula dhelpra. Super të forta dhe shumë të lehta per t'u montuar. Të pajisura me vidhë të brendshme (e lehtë për t'u vidhosur në shufra druri) dhe unazë e verdhë, rezistente ndaj...
    13 ALL26 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
    Isolatori per pali in legno 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per anIsolatori per pali in legno 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per an
     • -50%
     Gemi Elettronica Izolues për shufra druri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike gardhe të elektrifikuar për kafshë derra të egër qentë lopë kuaj derra pula dhelpra. Super të forta dhe shumë të lehta per t'u montuar. Të pajisura me vidhë të brendshme (e lehtë për t'u vidhosur në shufra druri) dhe unazë e verdhë, rezistente ndaj...
     13 ALL26 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
     Isolatori per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per anIsolatori per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per an
      • -50%
      Gemi Elettronica Izolues për shufra hekuri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike gardhe të elektrifikuara për kafshë derra të egër lopë kuaj derra pula dhelpra Shumë I fortë dhe shumë I lehtë për t'u montuar. Diametri i pranuar i shufrës së hekurit 1 mm deri 18 mm. I përshtatshëm për të gjithë llojet e shumëtelave, telave dhe...
      20 ALL41 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
      Isolatori per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per anIsolatori per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrificate per an
       • -50%
       Gemi Elettronica Izolues për shufra hekuri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike gardhe të elektrifikuara për kafshë derra të egër lopë kuaj derra pula dhelpra Shumë I fortë dhe shumë I lehtë për t'u montuar. Diametri i pranuar i shufrës së hekurit 1 mm deri 18 mm. I përshtatshëm për të gjithë llojet e shumëtelave, telave dhe...
       20 ALL41 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
       Isolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elIsolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni el
        Gemi Elettronica Izolues unazor me dado për shufra hekuri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara për kafshë derra të egër qenë lopë kuaj derra pula dhelpra Shumë I fortë dhe shumë I lehtë për t'u montuar, pako me 100 copë I përshtatshëm për të gjithë llojet e telave që tregtohen...
        15 ALLÇmimi
        Isolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elIsolatore anellare con dado per pali in ferro 100 pz per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni el
         Gemi Elettronica Izolues unazor me dado për shufra hekuri 100 copë për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara për kafshë derra të egër qenë lopë kuaj derra pula dhelpra Shumë I fortë dhe shumë I lehtë për t'u montuar, pako me 100 copë I përshtatshëm për të gjithë llojet e telave që tregtohen...
         15 ALLÇmimi
         Avvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettAvvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elett
          Gemi Elettronica Bosht vidhosës zhvidhosës për izolues shufra druri për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara Bosht për të vidhour izolues për shufra druri për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara I lehtë për t'u përdorur Montim I sigurt dhe I...
          294 ALLÇmimi
          Avvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettAvvita svita Mandrino per isolatori pali in legno per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elett
           Gemi Elettronica Bosht vidhosës zhvidhosës për izolues shufra druri për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara Bosht për të vidhour izolues për shufra druri për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara I lehtë për t'u përdorur Montim I sigurt dhe I...
           294 ALLÇmimi
           Isolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrifIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
            Gemi Elettronica Izolues me grep të dyfishtë për kalim pengesash për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara. Izolues me grep të dyfishtë për doreza Funksioni I izoluesit është të izolojë kalimin e rrymës midis telit dhe shufrës.
            152 ALLÇmimi
            Isolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrifIsolatore doppio gancio per passaggio barriera per recinto elettrico recinti elettrici recinzioni elettriche recinzioni elettrif
             Gemi Elettronica Izolues me grep të dyfishtë për kalim pengesash për gardh elektrik gardhe elektrike rrethime elektrike rrethime të elektrifikuara. Izolues me grep të dyfishtë për doreza Funksioni I izoluesit është të izolojë kalimin e rrymës midis telit dhe shufrës.
             152 ALLÇmimi

             Questions and Answers

             Gardhi elektrik: për çfarë është?

             Gardhi elektrik Gemi - 100% Made in Italy - përdoret për të larguar kafshët e egra si derrat e egër, dreri, dhelpra, etj. Qëllimi i gardheve elektrike është të mbrojë territorin nga pushtimet e shëmtuara. Përdoret gjithashtu për të mbajtur kafshë të tilla si lopë, dele, derra etj. Nuk ka lidhje me gjuetinë. Ne disponojmë të gjitha certifikatat ligjore për prodhimin dhe shitjen e gardheve elektrike. Kjo është e vetmja zgjidhje ligjore për ata që duan të mbrojnë plantacionet e tyre.

             A është gardhi elektrik i rrezikshëm për njerëzit?

             Gardhi elektrik për kafshët nuk është as i rrezikshëm për njerëzit dhe as për kafshët. Si për çdo gjë, edhe për rrethojat elektrike ekziston një standard që përcakton vlerat që duhen respektuar. Energjizuesi i gardhit është një produkt që lëshon impulse të ndërprera me një amperazh të ulët.

             Çfarë ju nevojitet për një gardh elektrik për derrat e egër dhe kafshët e tjera?

             Për të krijuar një gardh elektrik për kafshët ju nevojiten: një Gemi energiser - 100% Prodhuar në Itali - për gardhe që bartin rrymën në gardh, një tel përcjellës të elektrizuar për gardhin dhe izolatorë për gardhe të elektrizuar të vidhosur në shtylla për të mbajtur telin .

             Pse të futni 3 shtylla për tokëzimin e gardhit elektrik?

             Tokëzimi është një gjë thelbësore për funksionalitetin e gardhit elektrik për kafshët, kështu që rekomandohet ta bëni atë në mënyrë korrekte. Për të pasur shkarkimin total të rrymës nga energjia, është e nevojshme të bëhet tokëzimi duke futur në tokë 3 shtylla të zinkuar prej 1 metër. Ato duhet të vendosen 3 metra larg njëra-tjetrës, 80 cm në tokë të lagësht dhe 20 cm jashtë dhe më pas t'i lidhni me kabllon e verdhë. Së bashku me gardhin elektrik furnizojmë vetëm 1 metër kabllo që duhet të lidhet me shtyllën e parë. Rekomandohet të bëhet aty ku ka prani bimësie, pra tokë me lagështi. Toka e thatë nuk është përçuese. Sipas testeve të kryera, vendosja e 3 shtyllave në çdo lloj terreni nuk do të ketë asnjë problem funksionaliteti. Nëse vendosni vetëm një kunj, fuqia e rrymës do të jetë më e vogël se diapazoni i saj dhe kafshët do të jenë në gjendje të kalojnë gardhin.

             Sa kohë zgjat një bateri për energjinë portative dhe cilën duhet të përdor?

             Për një energji elektrike B12 mjafton të përdorni një bateri makine 12V 40Ah. Autonomia, nëse nuk ka shpërndarje në gardhin elektrik, është rreth 10/12 ditë. Përndryshe zgjat më pak.

             Rryma është pak larg nga mbyllja elektrike e kafshëve. Çfarë duhet bërë? Si të bashkoni dy gardhe?

             Nëse rryma është larg gardhit elektrik, për energjinë tuaj Gemi - 100% Prodhuar në Itali - ne kemi kabllon e kalimit të tensionit të lartë që mund të funksionojë në sipërfaqe ose nën tokë, pa u shkarkuar. Me këtë kabllo mundësohet bartja e rrymës në gardh, pa asnjë shpërndarje. Kablloja për gardhe elektrike mund të përdoret gjithashtu për të bashkuar dy gardhe, pastaj për të lidhur një skaj me një gardh të parë dhe skajin tjetër me një gardh të dytë, kur ka pak distancë midis një gardh dhe një tjetër.

             Si e kaloni telin nga izolatori i gardhit elektrik?

             Pa kaluar rrethin e vdekur të izolatorit për rrethojat elektrike, përndryshe krijohet dispersion. Për këtë qëllim janë projektuar izolatorët e gardhit elektrik Gemi.

             Si të shihni nëse ka energji elektrike në gardh?

             Për të kontrolluar nëse ka rrymë në gardhin elektrik për kafshët, mjafton të sillni majën e një kaçavide me një dorezë të izoluar disa mm larg telit të gardhit. Në momentin që dëgjoni një tik-tak, do të thotë se ka rrymë në gardhin elektrik.

             Si të instaloni gardhin elektrik?

             Një energjizues nuk mund të mbahet jashtë. Duhet të mbahet brenda për të parandaluar dëmtimin nga moti. Për të shkarkuar të gjithë rrymën e tij, duhet të tokëzohet duke futur në tokë 3 shtylla të zinkuar 1 metër. Ato duhet të vendosen 3 m larg njëra-tjetrës, 80 cm në tokë (të lagësht) dhe 20 cm jashtë, dhe më pas të lidhen me kabllon verdhë-jeshile. Pajisja ka një kabllo të kuqe pozitive në daljen e saj që lidhet me gardhin dhe një kabllo të verdhë-jeshile që lidhet me shtyllën e parë të tokës. Asnjëherë mos lidhni dy elektrifikues në të njëjtin tel, pasi dy impulset mund të anulojnë njëri-tjetrin, duke shkaktuar probleme. Mund të lidhni dy elektrifikues në të njëjtin gardh, por t'i mbani në dy linja tela të veçanta.