Tifoz Oxhak Per Oxhak model profesional

Një problem i zakonshëm që mund të hasni me zjarret tuaja është prania e nxirrjeve në dhomë, për shkak të defekteve në shufra. Sëmundjet e tymit mund të çojnë në ndotje të ajrit dhe çfarëdo dëmtime të tjera materiale. Gemi, ventilatori profesional i shufres së zjarrit, është zgjidhja perfekte për këto probleme.

Tifoz për oxhak

Nëse keni një zjarr në shtëpi, duhet ta dini se merrni venë për të verë dhe vendin ku mund të pushoni, por keni ndëgjuar ndonjëherë për ventilatorët e zjarrit?

Nxjerrës i oxhakut për përdorim në oxhak

Zjari në shtëpi mund të jetë një burim i kënaqësisë dhe ngrohtësisë, por në të njëjtën kohë, ai mund të sjellë edhe disa sfida. Një prej tyre është dhoma e tymit, e cila mund të ndodhë për shkak të defekteve në shufër. Por me Gemin, ventilatorin profesional të shufres së zjarrit, mund të zgjidhni këtë problem me lehtësi dhe komoditet.

Shufra e zjarrit Gemi është projektuar për të zgjidhur problemet e tymit, duke mundësuar nxirjen e tymit deri në 700 ° C (edhe në rastin e zjarrit të shufres) me një sugjestion prej 3800 m³ në orë. Falë rregullimit të shpejtësisë së sugjestionit dhe mënyrave të ndryshme të zjarrit, Gemi, ventilatori i shufres profesionale, paraqet zgjedhjen më të mirë për ata që duan të zgjidhin problemet e tymit të shkaktuara nga defektet strukturore në shufër.

Me një dizajn të cilësisë së lartë dhe teknologjinë e avancuar, Gemi është i qetë, i qëndrueshëm dhe i lëvizshëm, duke e bërë atë të përshtatshëm për çdo shtëpi me zjarr. Është i lehtë për t'u instaluar dhe i sigurt për të përdorur në çdo kohë.

Nga tani, nuk ka më nevojë për të ndier ndodhjen e tymit në shtëpinë tuaj. Zgjidhni Gemin, ventilatorin e shufres profesionale, dhe gëzoni zjarrin tuaj në kënaqësi dhe paçfat.

Me Gemin, ventilatorin profesional të shufres së zjarrit, mund të përmirësoni cilësinë e ajrit në shtëpi, duke larguar lëndët e ndotura të tymit dhe duke reduktuar ndotjen e ajrit të brendshëm. Kjo do të ndikojë në një mjedis më të shëndetshëm dhe të pastër për ju dhe familjen tuaj.

Nëse keni një zjarr në shtëpi, Gemi është investimi i duhur për të zgjidhur problemet e tymit dhe për të siguruar një atmosferë të shkëlqyeshme në dhomën tuaj. Qëllimi jonë është të çliruar kohën tuaj dhe t'u lejojmë të përqendroheni në të mirat e zjarrit të shtëpisë tuaj.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë për Gemin dhe avantazhet e tij, mos ngurroni të na kontaktoni sot! Futesë në një botë të re të përpunimit të zjarrit me ventilatorin profesional të shufres Gemi.

Read more »

ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufe
  • -50%
  Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
  43 899 ALL87 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
  ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufe
   • -50%
   Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
   43 899 ALL87 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
   ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
    • -50%
    Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
    46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
    ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
     • -50%
     Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
     46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
     ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
      • -50%
      Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
      46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
      ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
       • -50%
       Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
       46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi

       Questions and Answers

       Cili është ndryshimi midis modeleve të ndryshme të nxjerrësve të tymit?

       Modeli bazë ka një kapacitet thithës prej 2500 m³/h, garanci 3-vjeçare dhe mund të përballojë deri në 300 gradë. Modeli profesional mund të përballojë deri në 700 gradë (prandaj edhe në rast zjarri në oxhak) dhe rekomandohet nëse keni një oxhak më pak se 3 metra. Ka edhe garanci 6 vjecare dhe thith 3800 m³/h. Modeli i çelikut është ndërtuar tërësisht në çelik inox Aisi 304, një material që siguron rezistencë më të madhe ndaj korrozionit dhe kripës dhe për rrjedhojë me kalimin e kohës. Ka një fuqi thithëse prej 3800 m³/h dhe rezistencë deri në 700°, e garantuar për 8 vjet. Maja e gamës së ofruar nga Gemi është modeli profesional i bakrit, rezistent deri në 700°, me garanci 10-vjeçare dhe i aftë për të thithur 3800 m³/h. Ventilatori inox i reziston korrozionit dhe kripës. Është plotësisht i lyer nga jashtë (përfshirë bazën) dhe për këtë arsye është i përshtatshëm për ata që kërkojnë një produkt më të këndshëm estetikisht.

       A nxjerr nxehtësinë edhe ventilatori i nxjerrjes së oxhakut?

       Nxjerrësi ynë elektrik i tymit ka një rregullator me 6 shpejtësi, kështu që ju duhet vetëm ta vendosni në shpejtësi 1-2 për të ndihmuar në nxjerrjen e tymit në mënyrë natyrale, por jo ngrohjes. Në thelb, në dy shpejtësitë e para, ne nuk po ndryshojmë në asnjë mënyrë funksionimin normal të një oxhaku, i cili normalisht do të shpërndante një sasi shumë të vogël nxehtësie në tymin që ngrihet në tubin e tymit. Ventilatori i oxhakut Gemi thith tymin që përndryshe do të hynte në shtëpi dhe për këtë arsye, sigurisht, nuk do të prodhonte asnjë burim nxehtësie për mjedisin e brendshëm. Është e qartë se nëse ventilatori i oxhakut nuk funksionon me shpejtësinë e gjashtë (zakonisht me këtë shpejtësi përdoret për të ndryshuar ajrin në dhoma, për të ndihmuar në ndezjen e zjarreve ose për të thithur hirin), me 2500 m³/h (bazë) - 3800m³/h(pro) do të jetë aq i fuqishëm sa do të thithë edhe nxehtësinë, sepse do të rrisë shpejtësinë e djegies së drurit dhe për pasojë do të ulë pjesërisht nxehtësinë. Studimet shkencore kanë treguar se nxjerrësi i tymit Gemi mund të kontrollojë humbjen e nxehtësisë, prandaj këshillohet përdorimi i një oxhaku për të parandaluar humbjen e nxehtësisë. Kjo mund të shihet në miliona klientë të kënaqur në të gjithë botën që nga viti 1983, kur u krijua ventilatori i parë i oxhakut Gemi.

       Sa është madhësia e nxjerrësit të tymit të oxhakut?

       Baza e ventilatorit elektrik të oxhakut është standarde 43x43 cm, lartësia është 35 cm, pa kllapa. Duke marrë parasysh kllapat është 50 cm. Për matje më specifike, një diagram që tregon matjet e secilës pjesë individuale të ventilatorit elektrik të vatrës elektrik është i disponueshëm në faqen tonë të internetit.

       A përdoret ventilatori elektrik i nxjerrjes së oxhakut për pakësimin e tymit?

       Funksioni i nxjerrësit të tymit është të rregullojë tërheqjen e oxhakut, në mënyrë që të zgjidhë problemin e tymit në oxhak, furrë, sobë, skarë dhe të riprodhojë tërheqjen natyrale të oxhakut.

       Si të montoni nxjerrësin e tymit Gemi?

       Montimi i nxjerrësit të tymit të oxhakut është bërë vetë. Shikoni videon mësimore në fletët e produktit për montimin e ventilatorit të oxhakut. Nëse hasni probleme me instalimin e ventilatorit të nxjerrjes, mund të kërkoni ndihmën e një elektricisti ose një muratori. Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me instalimin e produktit (p.sh. lidhja e telave, rregullatori i shpejtësisë, etj.) teknikët tanë të specializuar do të jenë në dispozicionin tuaj nëpërmjet emailit, bisedës ose telefonit.

       Me oxhak katror dhe tub të brendshëm çfarë modeli duhet të blej?

       Nëse keni një oxhak katror me një tub të së njëjtës lartësi si muratura, fillimisht duhet të mbyllni hendekun midis tubit dhe muraturës dhe më pas të instaloni ventilatorin e oxhakut direkt në muraturë. Në mënyrë të ngjashme, nëse tubi është vetëm disa centimetra (ose inç) i lartë, tubi duhet të sillet në të njëjtën lartësi si muratura. Në këtë situatë duhet të blini modelin e ventilatorit të oxhakut me bazë katrore, i rregullueshëm edhe për oxhak drejtkëndor.

       A mund ta instaloj nxjerrësin e tymit direkt brenda oxhakut?

       Është e mundur, por duhet të keni parasysh dimensionet e ventilatorit të oxhakut. Instalimi i aparatit për shkarkimin e tymit mund të bëhet në dy mënyra: eliminimi i kapakut të oxhakut dhe më pas vendosja e ventilatorit të oxhakut, ose futja brenda oxhakut të nxjerrësit të tymit të oxhakut, duke porositur në këtë rast aparatin për nxjerrjen e tymit pa kapak. Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të shkarkimit? Rregullatori i ventilatorit të shkarkimit për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

       A është e mundur të lidhni kabllon brenda oxhakut?

       Po, është e mundur. Ka dy mënyra për të bërë lidhjen elektrike: me kabllon 3 x 1.5 (që do të kalohet jashtë oxhakut deri në rregullatorin e shpejtësisë) në mënyrë që të zgjasni metrin e parë të ngjitur në ventilatorin e oxhakut. Ose mund të bëni një lidhje të brendshme me oxhakun me kabllon tonë rezistente ndaj temperaturës së lartë, të cilën mund ta blini veçmas duke zgjedhur sasinë e dëshiruar në menynë rënëse, sipas numrit të metrave që ju nevojiten.

       Sa kohë mund ta lë të ndezur aparatin për nxjerrjen e tymit të oxhakut?

       Nuk ka asnjë kufizim kohor. Nxjerrja e tymit të oxhakut mund të punojë gjatë gjithë ditës pa asnjë problem.

       Në çfarë largësie nga flaka duhet të vendoset ventilatori i oxhakut?

       Ventilatori profesional për vatrat e zjarrit mund të instalohet në çdo lartësi, edhe në kanale 1 metër. Nga ana tjetër, modeli bazë i ventilatorit të oxhakut rekomandohet për oxhaqe me lartësi mbi 3 m.

       Nëse rryma fiket dhe ventilatori i oxhakut fiket, a e mbyll prizën e tymit?

       Jo, ventilatori i oxhakut nuk e mbyll daljen e tymit nëse është i fikur. Për këtë arsye është e mundur të ndizni ventilatorin e oxhakut vetëm në situata të caktuara, për shembull kur ngrini derën e sobës ose në rast të erës së fortë.

       Nëse bie shi, a do të depërtojë uji në ventilatorin e oxhakut?

       Jo, baza e nxjerrësit të tymit të oxhakut është ngritur për të parandaluar depërtimin e ujit në rast shiu.

       A e zgjidh problemin ventilatori i oxhakut edhe në rast të erës së fortë?

       Sigurisht, ventilatori ynë i oxhakut është i përshtatshëm në rast të erës së fortë sepse zgjidh problemin e tymit.

       A mund të montohet në një oxhak të rrumbullakët shumë të lartë?

       Po, falë fuqisë thithëse të ventilatorit të oxhakut nuk ka asnjë problem edhe në oxhaqet më të gjatë se 50 metra.

       A mund të montohet në një bazë oxhaku të rrumbullakët?

       Po, ne furnizojmë adaptorë për kanalet e rrumbullakëta të tymit (ato të treguara në menynë rënëse të produktit). Për të porositur përshtatësin, thjesht zgjidhni kanalin e rrumbullakët të tymit dhe zgjidhni madhësinë e përshtatësit që dëshironi të blini nga menyja rënëse. Duhet të keni parasysh diametrin e jashtëm sepse përshtatësi ynë për kanalet e tymit përshtatet nga jashtë në prizën e tij. Nëse oxhaku ka një diametër të jashtëm prej 25 cm, përshtatësi ideal i oxhakut do të jetë 25 cm në menunë rënëse.

       A është i zhurmshëm nxjerrësi i tymit të oxhakut?

       Jo. Ventilatori i oxhakut është i heshtur me çdo shpejtësi. Sigurisht, nëse e vendosni në shpejtësinë e gjashtë, ventilatori bën më shumë se 1300 rrotullime në minutë, kështu që do të dëgjoni një zhurmë të lehtë. Por për të zgjidhur problemin e tymit, ventilatori duhet të përdoret me shpejtësi të ulët, nga shpejtësia e parë deri në shpejtësinë e tretë. Në këto shpejtësi presioni i zërit nuk i kalon 38 Db, pra zhurma zero.

       Sa peshon ventilatori i oxhakut?

       Pesha e ventilatorit, duke përjashtuar rregullatorin e shpejtësisë, është rreth 20 kg.

       Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të oxhakut?

       Rregullatori i ventilatorit të oxhakut për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit të oxhakut ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

       Kohët e fundit kam blerë ventilatorin e oxhakut, kur e ndez me shpejtësinë e parë nuk funksionon,...

       Nuk ka asnje problem, tymi nxjerres punon normalisht. Ventilatori i oxhakut është projektuar për të siguruar funksionimin normal të kushinetave të brendshme. Ventilatori fillimisht duhet të futet me shpejtësi më të larta dhe pas disa minutash mund të kalojë në shpejtësi më të ulëta. Kjo mënyrë funksionimi duhet të ndiqet vetëm për muajin e parë, pas së cilës do të funksionojë edhe me shpejtësi më të ulëta.