Tenxhere me oxhak

Gemi sulphur chimney poti është një mjet i nevojshëm për një kamin efikas dhe sigurisht, është me një motor aspirim. Ky produkt ka një vizatim të bukur dhe funksional në të njëjtën kohë, i cili do të zgjasë për një kohë të gjatë dhe do të ndihmojë në përmirësimin e estetikës së shtëpisë suaj.

Oxhaku me Fan

Gemi sulmit të fenerit të kaminës është shumë më shumë se një qepësi e thjeshtë e kaminës. Është një vepra arti që ka për qëllim të zbukurojë tavanin dhe në të njëjtën kohë të përmirësojë funksionimin e saj. Sulmimi i Fanit të Kaminës është një zgjidhje e besueshme dhe e cila vjen në modele të ndryshme, si të terracotta dhe të gëlqeror, për të siguruar një dizajn të bukur dhe të qëndrueshëm në kohë.

Ky produkt me një dizajn të bukur dhe modern është i sigurt dhe i qëndrueshëm për një kohë të gjatë duke garantuar një tavan të sigurt dhe të jashtëzakonshëm. Ai ka një motor aspirim të fuqishëm që përmirëson performancën e kaminës tuaj dhe siguron që fumet të largohen në mënyrë të këndshme dhe pa probleme. Gemi kaminahut me Fan është një zgjidhje e përsosur për të ruajtur estetikën dhe efikasitetin e kaminës suaj.

Me një gjendje të sotme dhe një motor aspirim modern, Gemi sulmit të Kaminës do të rrisë performancën e kaminës suaj, duke siguruar një shfrytëzim efikas dhe pa probleme të mëdha. Shtë e vështirë të gjesh një produkt të tillë i cili ofron një dizajn të bukur dhe një punë efikase, por Gemi sulmit të fanit është një zgjidhje e mirë për kaminën tuaj dhe për estetikën e shtëpisë suaj.

Feneri i kaminës Gemi është një zgjidhje e gjithanshme dhe e qëndrueshme për të përmirësuar efikasitetin dhe shikimin e kaminës së shtëpisë suaj. Aty ku estetika është e rëndësishme, kjo është një zgjidhje e përsosur që siguron një rezultat të shkëlqyeshëm dhe në të njëjtën kohë garanton sigurinë e kaminës suaj. Shtë e vështirë të injorosh një kaminë të ngrohtë dhe bukur në të njëjtën kohë, dhe kjo është arsyeja pse Gemi sulmit të kaminës është zgjidhja perfekte për ju.

Read more »

Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica - Gemi ElettronicaComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
  -0 Lekë
  COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
  8 379 LekëÇmimi
  Comignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica - Gemi ElettronicaComignolo artigianale artistico aspirafumo in argilla refrattaria 100 % Made in Italy Gemi Elettronica
   -0 Lekë
   COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
   8 379 LekëÇmimi
   Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi - GComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
    -0 Lekë
    COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
    69 900 LekëÇmimi
    Comignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi - GComignolo artistico con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy comignolo artigianale in terracotta in muratura Gemi
     -0 Lekë
     COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo
     69 900 LekëÇmimi
     Comignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi - GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
      -0 Lekë
      COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
      69 900 LekëÇmimi
      Comignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi - GemiComignolo artistico bianco con aspirafumo in argilla refrattaria Made in Italy artigianale in terracotta in muratura Gemi
       -0 Lekë
       COMIGNOLO ARTISTICO IN ARGILLA REFRATTARIA PER CANNA FUMARIA artigianale - Colore Bianco 100% Made in Italy Gemi Elettronica Comignolo artigianale in muratura artigianale made in italy Comignolo aspirante prefabbricato interracotta Aspirafumo per camini a legna, tirafumo, tiracamino, aspirafumo ...
       69 900 LekëÇmimi

       Questions and Answers

       Cili është ndryshimi midis modeleve të ndryshme të nxjerrësve të tymit?

       Modeli bazë ka një kapacitet thithës prej 2500 m³/h, garanci 3-vjeçare dhe mund të përballojë deri në 300 gradë. Modeli profesional mund të përballojë deri në 700 gradë (prandaj edhe në rast zjarri në oxhak) dhe rekomandohet nëse keni një oxhak më pak se 3 metra. Ka edhe garanci 6 vjecare dhe thith 3800 m³/h. Modeli i çelikut është ndërtuar tërësisht në çelik inox Aisi 304, një material që siguron rezistencë më të madhe ndaj korrozionit dhe kripës dhe për rrjedhojë me kalimin e kohës. Ka një fuqi thithëse prej 3800 m³/h dhe rezistencë deri në 700°, e garantuar për 8 vjet. Maja e gamës së ofruar nga Gemi është modeli profesional i bakrit, rezistent deri në 700°, me garanci 10-vjeçare dhe i aftë për të thithur 3800 m³/h. Ventilatori inox i reziston korrozionit dhe kripës. Është plotësisht i lyer nga jashtë (përfshirë bazën) dhe për këtë arsye është i përshtatshëm për ata që kërkojnë një produkt më të këndshëm estetikisht.

       A nxjerr nxehtësinë edhe ventilatori i nxjerrjes së oxhakut?

       Nxjerrësi ynë elektrik i tymit ka një rregullator me 6 shpejtësi, kështu që ju duhet vetëm ta vendosni në shpejtësi 1-2 për të ndihmuar në nxjerrjen e tymit në mënyrë natyrale, por jo ngrohjes. Në thelb, në dy shpejtësitë e para, ne nuk po ndryshojmë në asnjë mënyrë funksionimin normal të një oxhaku, i cili normalisht do të shpërndante një sasi shumë të vogël nxehtësie në tymin që ngrihet në tubin e tymit. Ventilatori i oxhakut Gemi thith tymin që përndryshe do të hynte në shtëpi dhe për këtë arsye, sigurisht, nuk do të prodhonte asnjë burim nxehtësie për mjedisin e brendshëm. Është e qartë se nëse ventilatori i oxhakut nuk funksionon me shpejtësinë e gjashtë (zakonisht me këtë shpejtësi përdoret për të ndryshuar ajrin në dhoma, për të ndihmuar në ndezjen e zjarreve ose për të thithur hirin), me 2500 m³/h (bazë) - 3800m³/h(pro) do të jetë aq i fuqishëm sa do të thithë edhe nxehtësinë, sepse do të rrisë shpejtësinë e djegies së drurit dhe për pasojë do të ulë pjesërisht nxehtësinë. Studimet shkencore kanë treguar se nxjerrësi i tymit Gemi mund të kontrollojë humbjen e nxehtësisë, prandaj këshillohet përdorimi i një oxhaku për të parandaluar humbjen e nxehtësisë. Kjo mund të shihet në miliona klientë të kënaqur në të gjithë botën që nga viti 1983, kur u krijua ventilatori i parë i oxhakut Gemi.

       A përdoret ventilatori elektrik i nxjerrjes së oxhakut për pakësimin e tymit?

       Funksioni i nxjerrësit të tymit është të rregullojë tërheqjen e oxhakut, në mënyrë që të zgjidhë problemin e tymit në oxhak, furrë, sobë, skarë dhe të riprodhojë tërheqjen natyrale të oxhakut.

       Si të montoni nxjerrësin e tymit Gemi?

       Montimi i nxjerrësit të tymit të oxhakut është bërë vetë. Shikoni videon mësimore në fletët e produktit për montimin e ventilatorit të oxhakut. Nëse hasni probleme me instalimin e ventilatorit të nxjerrjes, mund të kërkoni ndihmën e një elektricisti ose një muratori. Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me instalimin e produktit (p.sh. lidhja e telave, rregullatori i shpejtësisë, etj.) teknikët tanë të specializuar do të jenë në dispozicionin tuaj nëpërmjet emailit, bisedës ose telefonit.

       Me oxhak katror dhe tub të brendshëm çfarë modeli duhet të blej?

       Nëse keni një oxhak katror me një tub të së njëjtës lartësi si muratura, fillimisht duhet të mbyllni hendekun midis tubit dhe muraturës dhe më pas të instaloni ventilatorin e oxhakut direkt në muraturë. Në mënyrë të ngjashme, nëse tubi është vetëm disa centimetra (ose inç) i lartë, tubi duhet të sillet në të njëjtën lartësi si muratura. Në këtë situatë duhet të blini modelin e ventilatorit të oxhakut me bazë katrore, i rregullueshëm edhe për oxhak drejtkëndor.

       A mund ta instaloj nxjerrësin e tymit direkt brenda oxhakut?

       Është e mundur, por duhet të keni parasysh dimensionet e ventilatorit të oxhakut. Instalimi i aparatit për shkarkimin e tymit mund të bëhet në dy mënyra: eliminimi i kapakut të oxhakut dhe më pas vendosja e ventilatorit të oxhakut, ose futja brenda oxhakut të nxjerrësit të tymit të oxhakut, duke porositur në këtë rast aparatin për nxjerrjen e tymit pa kapak. Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të shkarkimit? Rregullatori i ventilatorit të shkarkimit për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

       A është e mundur të lidhni kabllon brenda oxhakut?

       Po, është e mundur. Ka dy mënyra për të bërë lidhjen elektrike: me kabllon 3 x 1.5 (që do të kalohet jashtë oxhakut deri në rregullatorin e shpejtësisë) në mënyrë që të zgjasni metrin e parë të ngjitur në ventilatorin e oxhakut. Ose mund të bëni një lidhje të brendshme me oxhakun me kabllon tonë rezistente ndaj temperaturës së lartë, të cilën mund ta blini veçmas duke zgjedhur sasinë e dëshiruar në menynë rënëse, sipas numrit të metrave që ju nevojiten.

       Sa kohë mund ta lë të ndezur aparatin për nxjerrjen e tymit të oxhakut?

       Nuk ka asnjë kufizim kohor. Nxjerrja e tymit të oxhakut mund të punojë gjatë gjithë ditës pa asnjë problem.

       Në çfarë largësie nga flaka duhet të vendoset ventilatori i oxhakut?

       Ventilatori profesional për vatrat e zjarrit mund të instalohet në çdo lartësi, edhe në kanale 1 metër. Nga ana tjetër, modeli bazë i ventilatorit të oxhakut rekomandohet për oxhaqe me lartësi mbi 3 m.

       Nëse rryma fiket dhe ventilatori i oxhakut fiket, a e mbyll prizën e tymit?

       Jo, ventilatori i oxhakut nuk e mbyll daljen e tymit nëse është i fikur. Për këtë arsye është e mundur të ndizni ventilatorin e oxhakut vetëm në situata të caktuara, për shembull kur ngrini derën e sobës ose në rast të erës së fortë.

       Nëse bie shi, a do të depërtojë uji në ventilatorin e oxhakut?

       Jo, baza e nxjerrësit të tymit të oxhakut është ngritur për të parandaluar depërtimin e ujit në rast shiu.

       A e zgjidh problemin ventilatori i oxhakut edhe në rast të erës së fortë?

       Sigurisht, ventilatori ynë i oxhakut është i përshtatshëm në rast të erës së fortë sepse zgjidh problemin e tymit.

       A është i zhurmshëm nxjerrësi i tymit të oxhakut?

       Jo. Ventilatori i oxhakut është i heshtur me çdo shpejtësi. Sigurisht, nëse e vendosni në shpejtësinë e gjashtë, ventilatori bën më shumë se 1300 rrotullime në minutë, kështu që do të dëgjoni një zhurmë të lehtë. Por për të zgjidhur problemin e tymit, ventilatori duhet të përdoret me shpejtësi të ulët, nga shpejtësia e parë deri në shpejtësinë e tretë. Në këto shpejtësi presioni i zërit nuk i kalon 38 Db, pra zhurma zero.

       Sa peshon ventilatori i oxhakut?

       Pesha e ventilatorit, duke përjashtuar rregullatorin e shpejtësisë, është rreth 20 kg.

       Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të oxhakut?

       Rregullatori i ventilatorit të oxhakut për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit të oxhakut ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

       Kohët e fundit kam blerë ventilatorin e oxhakut, kur e ndez me shpejtësinë e parë nuk funksionon,...

       Nuk ka asnje problem, tymi nxjerres punon normalisht. Ventilatori i oxhakut është projektuar për të siguruar funksionimin normal të kushinetave të brendshme. Ventilatori fillimisht duhet të futet me shpejtësi më të larta dhe pas disa minutash mund të kalojë në shpejtësi më të ulëta. Kjo mënyrë funksionimi duhet të ndiqet vetëm për muajin e parë, pas së cilës do të funksionojë edhe me shpejtësi më të ulëta.