Tifoz Oxhak Per Oxhak

Me një pajisje si chimney fan for fireplace, ju mund të zgjidhni problemin e tymit në shtëpinë tuaj dhe të siguroheni ajër të freskët dhe të pastër brenda mjedisit tuaj.

Si funksionon një chimney fan?

Një chimney fan është i dizajnuar për të instaluar në pjesën e sipërme të tullës së furmimit të tymit në çatinë e shtëpisë tuaj. Ai punon me ndihmën e energjisë elektrike dhe lëviz ajrin nga brenda shtëpisë në drejtim të jashtë, duke e çuar tyming e krijuar nga zjarri.

Përfitimet e perdorimit te një chimney fan

Një chimney fan ofron shumë përfitime për pronarët e shtëpive. Këto janë disa nga ato:

 • Redukton ndjeshëm tymat në shtëpi.
 • I siguron ajër të pastër brenda shtëpisë.
 • Prek shpenzimet e energjisë elektrike për shkak të shpenzimeve të vogla në energjinë elektrike.
 • Reduce risinë e dëmshme të ndezësve në dhoma.
 • Përmirëson cilësinë e ajrit të brendshëm.

Si të zgjidhni një chimney fan për shtëpinë tuaj?

Kur zgjidhni një chimney fan për shtëpinë tuaj, është e rëndësishme të konsideroni disa faktorë:

 • Madhësia e shtëpisë dhe volumi i ajrit të pastër që duhet të çahet.
 • Niveli i zhurmës së pajisjes.
 • Energjia elektrike e nevojshme për të punuar.
 • Kostoja e pajisjes dhe instalimit.

Certifikimet dhe standardet e sigurisë

Në zgjedhjen e një chimney fan, sigurohuni që ajo të jetë e certifikuar dhe të përmbushë standardet e sigurisë. Kjo do të garantojë që pajisja është e sigurt për ju dhe shtëpinë tuaj.

Kostot e një chimney fan

Kostot e një chimney fan ndryshojnë në varësi të madhësisë dhe markës së pajisjes. Një pajisje me performancë të lartë mund të kushtojë më shumë, por do të jetë më efektive në zgjidhjen e problemit të tymit në shtëpinë tuaj.

Si të mbani një chimney fan?

Si çdo pajisje tjetër në shtëpi, një chimney fan ka nevojë për mirëmbajtje dhe pastrim të rregullt. Sigurohuni që të pastroni pamjen e jashtme të pajisjes, si dhe filtrimet e ajrit dhe ventilatorët. Gjithashtu, rekomandohet të bëni një kontroll të rregullt për të identifikuar probleme të mundshme dhe ti zgjidhni në kohë.

Zakonisht, sa zgjat një chimney fan?

Një chimney fan mund të zgjasë deri në 10 vjet ose më shumë, në varësi të markës dhe cilësisë së pajisjes. Me mirëmbajtje të rregullt dhe pastrim të duhur, mund të përfitoni nga ajo për një kohë të gjatë.

Si të përkujdeseni për mbrojtjen e miqve të kafshëve?

Kur përdorni një chimney fan, sigurohuni që të mbani distancë nga kafshët për të parandaluar ndonjë dëm potencial. Përdorni mëngët e disponueshme për ta mbuluar tullën e furmimit të tymit për të shmangur qëndrimin e kafshëve në atë zonë.

Përfundim

Një chimney fan është një zgjidhje e shkëlqyeshme për të luftuar tymat në shtëpinë tuaj dhe të sigurojë ajër të pastër dhe të freskët. Për të zgjedhur një pajisje të përshtatshme për shtëpinë tuaj, mbani parasysh faktorë si madhësia, çmimi dhe efikasiteti i energjisë elektrike. Me mirëmbajtje dhe pastrim të rregullt, një chimney fan mund të zgjasë për një kohë të gjatë dhe të sjellë përfitime të shumta për ju dhe familjen tuaj.

Read more »

ASPIRATORE BASE Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecueASPIRATORE BASE Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue
  • -50%
  Modeli bazë i aspiratorit të oxhakut është një nxjerrës tymi që largon tymin nga oxhaqet, sobat, zgarat, furrat dhe më shumë. I quajtur gjithashtu tymthithës elektrik ose tërheqës oxhaku, ai është i pajisur me një rregullues me 6-shpejtësi që do ta bëjë të përkryer nxjerrjen e tymit në oxhakun tuaj… Rezistent deri në 300°. 3...
  30 449 ALL60 898 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
  ASPIRATORE BASE Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecueASPIRATORE BASE Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo Elettroaspirafumo per camini caminetti barbecue
   • -50%
   Modeli bazë i aspiratorit të oxhakut është një nxjerrës tymi që largon tymin nga oxhaqet, sobat, zgarat, furrat dhe më shumë. I quajtur gjithashtu tymthithës elektrik ose tërheqës oxhaku, ai është i pajisur me një rregullues me 6-shpejtësi që do ta bëjë të përkryer nxjerrjen e tymit në oxhakun tuaj… Rezistent deri në 300°. 3...
   30 449 ALL60 898 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
   ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufe
    • -50%
    Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
    43 899 ALL87 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
    ASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufeASPIRATORE PROFESSIONALE Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Torrino Comignolo Fumaiolo per camini caminetti barbecue stufe
     • -50%
     Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
     43 899 ALL87 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
     ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq -ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq
      • -50%
      Aspiratorit i oxhakut modeli profesional reziston edhe në rast zjarri të kanalit të oxhakut me rezitencë deri në temperatura 700 grade. Në sajë të njësisë së kontrollit me 6 nivele shpejtësie që ofrohet me pajisjen lejon rregullimin e një tërheqje të përkryer dhe në rastin e një oxhaku të paniveluar Rezistent deri në 700° ...
      48 999 ALL97 998 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
      ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq -ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o Bbq
       • -50%
       Aspiratorit i oxhakut modeli profesional reziston edhe në rast zjarri të kanalit të oxhakut me rezitencë deri në temperatura 700 grade. Në sajë të njësisë së kontrollit me 6 nivele shpejtësie që ofrohet me pajisjen lejon rregullimin e një tërheqje të përkryer dhe në rastin e një oxhaku të paniveluar Rezistent deri në 700° ...
       48 999 ALL97 998 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
       ASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecueASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecue
        • -50%
        Aspiratorit i oxhakut modeli bakër është një thithës tymi profesional që montohet te kanali i jashtëm i tymit dhe shërben për të përmirësuar tërheqjen e kanalit të oxhakut tuaj. Është tymthithësi në krye të gamës së Gemi Elettronica për parametrat teknikë (i vetmi me elementë në ÇELIK INOKS AISI 304) dhe estetikë (pjesë prej bakri të vërtetë) I garantuar per 10...
        54 999 ALL109 998 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
        ASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecueASPIRATORE PER CAMINO in RAME Professionale Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Fumaiolo Comignolo per Caminetto o barbecue
         • -50%
         Aspiratorit i oxhakut modeli bakër është një thithës tymi profesional që montohet te kanali i jashtëm i tymit dhe shërben për të përmirësuar tërheqjen e kanalit të oxhakut tuaj. Është tymthithësi në krye të gamës së Gemi Elettronica për parametrat teknikë (i vetmi me elementë në ÇELIK INOKS AISI 304) dhe estetikë (pjesë prej bakri të vërtetë) I garantuar per 10...
         54 999 ALL109 998 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
         ASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue - Gemi ElettronicaASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
          • -50%
          Modeli bazë i aspiratorit të oxhakut është një nxjerrës tymi që largon tymin nga oxhaqet, sobat, zgarat, furrat dhe më shumë. I quajtur gjithashtu tymthithës elektrik ose tërheqës oxhaku, ai është i pajisur me një rregullues me 6-shpejtësi që do ta bëjë të përkryer nxjerrjen e tymit në oxhakun tuaj… Rezistent deri në 300°. ...
          32 899 ALL65 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
          ASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue - Gemi ElettronicaASPIRATORE BASE TONDO Gemi Tirafumo Tiracamino Aspirafumo elettrico Comignolo Fumaiolo per camini barbecue
           • -50%
           Modeli bazë i aspiratorit të oxhakut është një nxjerrës tymi që largon tymin nga oxhaqet, sobat, zgarat, furrat dhe më shumë. I quajtur gjithashtu tymthithës elektrik ose tërheqës oxhaku, ai është i pajisur me një rregullues me 6-shpejtësi që do ta bëjë të përkryer nxjerrjen e tymit në oxhakun tuaj… Rezistent deri në 300°. ...
           32 899 ALL65 798 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
           ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
            • -50%
            Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
            46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
            ASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue - Gemi ElASPIRATORE PROFESSIONALE TONDO Gemi Elettronica Tirafumo Tiracamino Aspirafumo Elettrico Comignolo Per Camini Barbecue
             • -50%
             Modeli profesional i aspiratorit të oxhakut është një thithës tymi që është zgjidhja ideale pë zgjidhjen e problemit të tymit nga oxhaku juaj, sobat me pelet, furrë restoranti ose picerie. I njohur gjithashtu si aspirator oxhaku ose tërheqës oxhaku, reziston edhe në rast zjarri të oxhakut, duke e bërë të përkryer tërheqjen e tymit nga oxhaku juaj... <ul...
             46 299 ALL92 598 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
             ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue GASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue G
              • -50%
              Aspiratorit i oxhakut modeli profesional reziston edhe në rast zjarri të kanalit të oxhakut me rezitencë deri në temperatura 700 grade. Në sajë të njësisë së kontrollit me 6 nivele shpejtësie që ofrohet me pajisjen lejon rregullimin e një tërheqje të përkryer dhe në rastin e një oxhaku të paniveluar Rezistent deri në 700° ...
              53 029 ALL106 058 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
              ASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue GASPIRATORE PER CAMINO in ACCIAIO Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Caminetto Barbecue G
               • -50%
               Aspiratorit i oxhakut modeli profesional reziston edhe në rast zjarri të kanalit të oxhakut me rezitencë deri në temperatura 700 grade. Në sajë të njësisë së kontrollit me 6 nivele shpejtësie që ofrohet me pajisjen lejon rregullimin e një tërheqje të përkryer dhe në rastin e një oxhaku të paniveluar Rezistent deri në 700° ...
               53 029 ALL106 058 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
               ASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per CamineASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Camine
                • -50%
                Aspiratorit i oxhakut modeli bakër është një thithës tymi profesional që montohet te kanali i jashtëm i tymit dhe shërben për të përmirësuar tërheqjen e kanalit të oxhakut tuaj. Është tymthithësi në krye të gamës së Gemi Elettronica për parametrat teknikë (i vetmi me elementë në ÇELIK INOKS AISI 304) dhe estetikë (pjesë prej bakri të vërtetë) I garantuar per 10...
                59 029 ALL118 058 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
                ASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per CamineASPIRATORE PER CAMINO Gemi Elettronica in RAME Canna fumaria Tonda Aspirafumo Elettrico Tiracamino Tirafumo Comignolo per Camine
                 • -50%
                 Aspiratorit i oxhakut modeli bakër është një thithës tymi profesional që montohet te kanali i jashtëm i tymit dhe shërben për të përmirësuar tërheqjen e kanalit të oxhakut tuaj. Është tymthithësi në krye të gamës së Gemi Elettronica për parametrat teknikë (i vetmi me elementë në ÇELIK INOKS AISI 304) dhe estetikë (pjesë prej bakri të vërtetë) I garantuar per 10...
                 59 029 ALL118 058 ALLÇmimi i rregullt-50% offÇmimi
                 4 191 ALL13 970 ALLÇmimi i rregullt-70% offÇmimi
                 ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Elettronica
                 4 191 ALL13 970 ALLÇmimi i rregullt-70% offÇmimi
                 ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Elettronica
                  • -70%
                  Gemi "CARE PACK" garanci shtesë Ju mund të zgjidhni nga menuja me zgjedhje numrin e viteve që dëshironi midis 3 dhe 5 vite.
                  4 191 ALL13 970 ALLÇmimi i rregullt-70% offÇmimi
                  ESTENSIONE DI GARANZIA GEMI PER ASPIRATORI PER CAMINI - Gemi Elettronica
                   • -70%
                   Gemi "CARE PACK" garanci shtesë Ju mund të zgjidhni nga menuja me zgjedhje numrin e viteve që dëshironi midis 3 dhe 5 vite.
                   4 191 ALL13 970 ALLÇmimi i rregullt-70% offÇmimi
                   Rotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria - Gemi EletRotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria
                    Kablli rezistent ndaj temperaturave të larta është një kabëll special silikoni mbuluar me veshje çeliku fleksibël rezistent ndaj temperaturave deri mbi 350 °C. Gjatësia e kabllit që mund të përzgjidhet është nga 5 metra, 10 metra, 15 metra, 20 metra, deri në një maksimum prej 30 metrash. Për shembull: Nëse dëshironi të blini 5...
                    5 215 ALLÇmimi
                    Rotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria - Gemi EletRotolo di cavo resistente alle alte temperature per aspiratore Aspirafumo Tirafumo Fumaiolo Camino Barbecue Pizzeria
                     Kablli rezistent ndaj temperaturave të larta është një kabëll special silikoni mbuluar me veshje çeliku fleksibël rezistent ndaj temperaturave deri mbi 350 °C. Gjatësia e kabllit që mund të përzgjidhet është nga 5 metra, 10 metra, 15 metra, 20 metra, deri në një maksimum prej 30 metrash. Për shembull: Nëse dëshironi të blini 5...
                     5 215 ALLÇmimi

                     Questions and Answers

                     Cili është ndryshimi midis modeleve të ndryshme të nxjerrësve të tymit?

                     Modeli bazë ka një kapacitet thithës prej 2500 m³/h, garanci 3-vjeçare dhe mund të përballojë deri në 300 gradë. Modeli profesional mund të përballojë deri në 700 gradë (prandaj edhe në rast zjarri në oxhak) dhe rekomandohet nëse keni një oxhak më pak se 3 metra. Ka edhe garanci 6 vjecare dhe thith 3800 m³/h. Modeli i çelikut është ndërtuar tërësisht në çelik inox Aisi 304, një material që siguron rezistencë më të madhe ndaj korrozionit dhe kripës dhe për rrjedhojë me kalimin e kohës. Ka një fuqi thithëse prej 3800 m³/h dhe rezistencë deri në 700°, e garantuar për 8 vjet. Maja e gamës së ofruar nga Gemi është modeli profesional i bakrit, rezistent deri në 700°, me garanci 10-vjeçare dhe i aftë për të thithur 3800 m³/h. Ventilatori inox i reziston korrozionit dhe kripës. Është plotësisht i lyer nga jashtë (përfshirë bazën) dhe për këtë arsye është i përshtatshëm për ata që kërkojnë një produkt më të këndshëm estetikisht.

                     A nxjerr nxehtësinë edhe ventilatori i nxjerrjes së oxhakut?

                     Nxjerrësi ynë elektrik i tymit ka një rregullator me 6 shpejtësi, kështu që ju duhet vetëm ta vendosni në shpejtësi 1-2 për të ndihmuar në nxjerrjen e tymit në mënyrë natyrale, por jo ngrohjes. Në thelb, në dy shpejtësitë e para, ne nuk po ndryshojmë në asnjë mënyrë funksionimin normal të një oxhaku, i cili normalisht do të shpërndante një sasi shumë të vogël nxehtësie në tymin që ngrihet në tubin e tymit. Ventilatori i oxhakut Gemi thith tymin që përndryshe do të hynte në shtëpi dhe për këtë arsye, sigurisht, nuk do të prodhonte asnjë burim nxehtësie për mjedisin e brendshëm. Është e qartë se nëse ventilatori i oxhakut nuk funksionon me shpejtësinë e gjashtë (zakonisht me këtë shpejtësi përdoret për të ndryshuar ajrin në dhoma, për të ndihmuar në ndezjen e zjarreve ose për të thithur hirin), me 2500 m³/h (bazë) - 3800m³/h(pro) do të jetë aq i fuqishëm sa do të thithë edhe nxehtësinë, sepse do të rrisë shpejtësinë e djegies së drurit dhe për pasojë do të ulë pjesërisht nxehtësinë. Studimet shkencore kanë treguar se nxjerrësi i tymit Gemi mund të kontrollojë humbjen e nxehtësisë, prandaj këshillohet përdorimi i një oxhaku për të parandaluar humbjen e nxehtësisë. Kjo mund të shihet në miliona klientë të kënaqur në të gjithë botën që nga viti 1983, kur u krijua ventilatori i parë i oxhakut Gemi.

                     Sa është madhësia e nxjerrësit të tymit të oxhakut?

                     Baza e ventilatorit elektrik të oxhakut është standarde 43x43 cm, lartësia është 35 cm, pa kllapa. Duke marrë parasysh kllapat është 50 cm. Për matje më specifike, një diagram që tregon matjet e secilës pjesë individuale të ventilatorit elektrik të vatrës elektrik është i disponueshëm në faqen tonë të internetit.

                     A përdoret ventilatori elektrik i nxjerrjes së oxhakut për pakësimin e tymit?

                     Funksioni i nxjerrësit të tymit është të rregullojë tërheqjen e oxhakut, në mënyrë që të zgjidhë problemin e tymit në oxhak, furrë, sobë, skarë dhe të riprodhojë tërheqjen natyrale të oxhakut.

                     Si të montoni nxjerrësin e tymit Gemi?

                     Montimi i nxjerrësit të tymit të oxhakut është bërë vetë. Shikoni videon mësimore në fletët e produktit për montimin e ventilatorit të oxhakut. Nëse hasni probleme me instalimin e ventilatorit të nxjerrjes, mund të kërkoni ndihmën e një elektricisti ose një muratori. Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me instalimin e produktit (p.sh. lidhja e telave, rregullatori i shpejtësisë, etj.) teknikët tanë të specializuar do të jenë në dispozicionin tuaj nëpërmjet emailit, bisedës ose telefonit.

                     Me oxhak katror dhe tub të brendshëm çfarë modeli duhet të blej?

                     Nëse keni një oxhak katror me një tub të së njëjtës lartësi si muratura, fillimisht duhet të mbyllni hendekun midis tubit dhe muraturës dhe më pas të instaloni ventilatorin e oxhakut direkt në muraturë. Në mënyrë të ngjashme, nëse tubi është vetëm disa centimetra (ose inç) i lartë, tubi duhet të sillet në të njëjtën lartësi si muratura. Në këtë situatë duhet të blini modelin e ventilatorit të oxhakut me bazë katrore, i rregullueshëm edhe për oxhak drejtkëndor.

                     A mund ta instaloj nxjerrësin e tymit direkt brenda oxhakut?

                     Është e mundur, por duhet të keni parasysh dimensionet e ventilatorit të oxhakut. Instalimi i aparatit për shkarkimin e tymit mund të bëhet në dy mënyra: eliminimi i kapakut të oxhakut dhe më pas vendosja e ventilatorit të oxhakut, ose futja brenda oxhakut të nxjerrësit të tymit të oxhakut, duke porositur në këtë rast aparatin për nxjerrjen e tymit pa kapak. Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të shkarkimit? Rregullatori i ventilatorit të shkarkimit për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

                     A është e mundur të lidhni kabllon brenda oxhakut?

                     Po, është e mundur. Ka dy mënyra për të bërë lidhjen elektrike: me kabllon 3 x 1.5 (që do të kalohet jashtë oxhakut deri në rregullatorin e shpejtësisë) në mënyrë që të zgjasni metrin e parë të ngjitur në ventilatorin e oxhakut. Ose mund të bëni një lidhje të brendshme me oxhakun me kabllon tonë rezistente ndaj temperaturës së lartë, të cilën mund ta blini veçmas duke zgjedhur sasinë e dëshiruar në menynë rënëse, sipas numrit të metrave që ju nevojiten.

                     Sa kohë mund ta lë të ndezur aparatin për nxjerrjen e tymit të oxhakut?

                     Nuk ka asnjë kufizim kohor. Nxjerrja e tymit të oxhakut mund të punojë gjatë gjithë ditës pa asnjë problem.

                     Në çfarë largësie nga flaka duhet të vendoset ventilatori i oxhakut?

                     Ventilatori profesional për vatrat e zjarrit mund të instalohet në çdo lartësi, edhe në kanale 1 metër. Nga ana tjetër, modeli bazë i ventilatorit të oxhakut rekomandohet për oxhaqe me lartësi mbi 3 m.

                     Nëse rryma fiket dhe ventilatori i oxhakut fiket, a e mbyll prizën e tymit?

                     Jo, ventilatori i oxhakut nuk e mbyll daljen e tymit nëse është i fikur. Për këtë arsye është e mundur të ndizni ventilatorin e oxhakut vetëm në situata të caktuara, për shembull kur ngrini derën e sobës ose në rast të erës së fortë.

                     Nëse bie shi, a do të depërtojë uji në ventilatorin e oxhakut?

                     Jo, baza e nxjerrësit të tymit të oxhakut është ngritur për të parandaluar depërtimin e ujit në rast shiu.

                     A e zgjidh problemin ventilatori i oxhakut edhe në rast të erës së fortë?

                     Sigurisht, ventilatori ynë i oxhakut është i përshtatshëm në rast të erës së fortë sepse zgjidh problemin e tymit.

                     A është i zhurmshëm nxjerrësi i tymit të oxhakut?

                     Jo. Ventilatori i oxhakut është i heshtur me çdo shpejtësi. Sigurisht, nëse e vendosni në shpejtësinë e gjashtë, ventilatori bën më shumë se 1300 rrotullime në minutë, kështu që do të dëgjoni një zhurmë të lehtë. Por për të zgjidhur problemin e tymit, ventilatori duhet të përdoret me shpejtësi të ulët, nga shpejtësia e parë deri në shpejtësinë e tretë. Në këto shpejtësi presioni i zërit nuk i kalon 38 Db, pra zhurma zero.

                     Sa peshon ventilatori i oxhakut?

                     Pesha e ventilatorit, duke përjashtuar rregullatorin e shpejtësisë, është rreth 20 kg.

                     Ku duhet të instalohet rregullatori i ventilatorit të oxhakut?

                     Rregullatori i ventilatorit të oxhakut për vatrat duhet të lidhet me rrymën 220 V dhe mund të instalohet në çdo zonë, e rëndësishme është që të mos vendoset pranë burimeve të nxehtësisë. Në fakt, brenda rregullatorit të ventilatorit të oxhakut ka një transformator që funksionon në temperatura të larta.

                     Kohët e fundit kam blerë ventilatorin e oxhakut, kur e ndez me shpejtësinë e parë nuk funksionon,...

                     Nuk ka asnje problem, tymi nxjerres punon normalisht. Ventilatori i oxhakut është projektuar për të siguruar funksionimin normal të kushinetave të brendshme. Ventilatori fillimisht duhet të futet me shpejtësi më të larta dhe pas disa minutash mund të kalojë në shpejtësi më të ulëta. Kjo mënyrë funksionimi duhet të ndiqet vetëm për muajin e parë, pas së cilës do të funksionojë edhe me shpejtësi më të ulëta.