Si montohet ventilatori i oxhakut Gemi Elettronica?

Si montohet ventilatori i oxhakut Gemi Elettronica?

Një nga karakteristikat e shumta të nxjerrjes së tymit për vatrat e zjarrit të Gemi Elettronica është se montimi bëhet vetë.
Në fakt, nuk keni nevojë për një teknik të specializuar për ta bërë këtë, nëse keni pak shkathtësi me tërheqësin e oxhakut, mund ta bëni edhe vetë.

Tërheqësi i oxhakut Gemi Elettronica mund të montohet në çdo kanal tymi, pavarësisht nga forma e tij. Në fakt, ai mund të montohet si në kanale të rrumbullakëta, ashtu edhe në kanale gypash katrore ose drejtkëndëshe.

Në rast se keni një kanal tymi me tub të rrumbullakët, diametri i jashtëm duhet të komunikohet dhe Gemi Elettronica do të furnizojë aparatin për nxjerrjen e tymit për vatrat e zjarrit me një përshtatës të rrumbullakët të madhësisë së duhur.
Diametri i jashtëm duhet të komunikohet sepse përshtatësi në bazën e tërheqësit të oxhakut duhet të futet nga jashtë në lidhje me daljen e gripit.

Nëse, nga ana tjetër, dalja e tymit ka një formë katrore ose drejtkëndore, Gemi Elettronica do t'i sigurojë tërheqësit të oxhakut një komplet kllapash të rregullueshme.
Kllapat e rregullueshme mund të përshtaten në formë katrore ose drejtkëndore në përmasa që variojnë nga 20x20cm deri në 43x43cm. Pasi të jetë hapur paketa tërheqëse e oxhakut, gjëja e parë që do të shihni janë kllapat e rregullueshme me udhëzimet e montimit dhe rregullatori i shpejtësisë.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të merrni matjet nga priza e tymit, në mënyrë që të rregulloni kllapat e rregullueshme tashmë në paketë duke llogaritur 1 centimetër më shumë se matjet e daljes.
Kllapat janë ngjitur me bulona në bazën e tërheqësit të oxhakut me vidhat e ofruara në paketim nga Gemi Elettronica.
Vendoseni tërheqësin e oxhakut në kanalin e tymrave dhe mbylleni atë me dy vidhat më të mëdha të pranishme në paketë.

Në rast se keni një tub brenda një muri katror dhe dy daljet janë në të njëjtin nivel, tërheqësi i oxhakut duhet të instalohet me kllapa të rregullueshme katrore ose drejtkëndëshe, duke mbuluar hapësirën boshe midis tubit dhe murit me llaç ose fletë. metalike.
Nëse, nga ana tjetër, keni më shumë kanale të rrumbullakëta brenda një muri katror, ​​duhet të zgjasni kanalin ku duhet të futni tërheqësin e oxhakut dhe ta instaloni modelin me një përshtatës të rrumbullakët.
Nëse madhësia e kanalit të tymit i kalon 43x43 centimetra (për shembull 50x50 centimetra), vendoseni bazën e thithësit të tymit për vatrat e zjarrit direkt në dalje, duke e peshkuar atë në muraturë në 4 qoshet ku janë parashikuar tashmë 4 vrima dhe duke përdorur kllapat më të mëdha. si mbështetje.

Së fundi, nëse vetëm dy nga katër anët janë më të mëdha se 43 centimetra dhe dy të tjerat më pak se 43 centimetra (për shembull 45x40 centimetra), instalimi i tërheqësit të oxhakut duhet të kryhet me kllapat më të vogla.
Hapi i fundit që duhet të bëni, përpara se të përfitoni sa më shumë nga oxhaku juaj falë aparatit elektrik të tymit nga Gemi Elettronica, është lidhja elektrike.

Lidhja mund të bëhet në dy mënyra: ose jashtë kanalit të tymit me kabllo 3x1.5, ose brenda kanalit të tymit duke përdorur kabllon tonë rezistente ndaj temperaturës së lartë, e cila duhet të blihet veçmas.

Më pas fillojmë nga tërheqësi i oxhakut dhe zbresim kabllon përgjatë kanalit të tymit deri te rregullatori i shpejtësisë, i cili zakonisht vendoset në shtëpi. Në rregullatorin e shpejtësisë duhet të lidhni dy telat e tërheqësit të oxhakut (ku shkruhet MOTOR), dy telat e zakonshëm të tokëzimit të sistemit dhe të tërheqësit të oxhakut dhe dy telat e furnizimit me energji elektrike (ku shkruhet 220 V).
Në fund të këtyre hapave të thjeshtë dhe të shpejtë, tërheqësi i oxhakut Gemi Elettronica është gati për t'u përdorur për të eliminuar problemin e tymit të oxhakut.